About Me

Nee zo rustig ben ik zeker niet altijd, dit is een foto van mezelf op de momenten dat ik wel even tot rust ben gekomen.

 

Wie ben ik?

Ik ben een gedreven communicatiestudent die steeds alles geeft en het beste uit elke situatie wil halen.

Legt u soms de lat te hoog en brengt dat stress met zich mee? Dat gevoel kan ik maar al te goed en het is niet altijd een voordeel. Het constant willen uitblinken zorgt voor een flinke portie stress. Het behalen van goede punten, aanwezig zijn op alle sociale events, daarna nog wat tijd vrijmaken om te sporten en ten slotte nog een studentenjob uitvoeren om dit alles te kunnen betalen. Het is een ‘struggle’ waar niet alleen ik, maar vele studenten mee zitten. Het tijdstekort, de verwachtingen van buitenaf en de eigen doelbepalingen zorgen dus onder de jongeren voor heel wat extra stress.

Voor wie is deze website?

Voor iedereen die stress heeft maar daar iets wil aan doen of voor degene die zich kunnen herkennen in mijn problemen en daarvoor een oplossing zoeken.

Waarom richtte ik deze website op?

Stress bepaalt vaak hoe men op sommige momenten denkt, reageert of functioneert. Deze situaties zijn bijvoorbeeld het afleggen van examens, het geven van presentaties of het onverwacht opduiken van nieuwe situaties. Soms zit het ook in kleine zaken waar zo op gefocust wordt dat er zeer veel tijd mee verloren gaat. Hoelang het bijvoorbeeld geduurd heeft vooraleer ik het juiste lettertype vond voor deze tekst zal ik jullie besparen.

Op het ogenblik dat de stress uitbreekt, heb je jezelf misschien moeilijker in de hand, je legt een marathon al ijsberend af, of je krijgt het heel erg warm en begint te zweten. Laat staan dat je op die momenten misselijk wordt met braakneigingen tot gevolg. 

Wat hoop ik te bereiken?

Toen ik nadacht over het begrip ‘stress’ en hoe ik stress de baas kan zijn en misschien andere kan helpen, kwam ik al snel tot de vaststelling dat ik onmogelijk de enige persoon ben die last heeft van stress en daardoor minder kan presteren dan dat hij of zijn normaal zou doen. Tegelijkertijd had ik geen enkel idee hoe ik mijn stress onder controle kon krijgen of hoe ik die situatie kon veranderen en dat frustreerde mij enorm. Iedereen die stresssituaties ervaart, heeft wel eigen tips and tricks maar ik wel opzoek gaan naar echte oplossingen die voor bijna iedereen werken. Zit je met dezelfde uitdaging of ergernis als mij en heb je soms last van te veel stress dan is deze website zeker een aanrader. Ik probeer met deze website iedere “stresser” te helpen door tips and tricks uit te testen of deze werken voor mij. Misschien is dat dan ook wel iets voor jou. Samen zoeken we naar een oplossing tegen stress.